Illustration_glupahungern_Vasterbottensteatern_foto Patrick-Degerman-illustration-och-kollage-Ellenor-Lindgren.jpg

BILJETTER >>  

Mer info på kulturhusetstadsteatern.se

Spelas: 

Onsdag 24 oktober
19.00-21.00
Kilen

Torsdag 25 oktober
19.00-21.00
Kilen

GLUPAHUNGERN

Den törstar och bidar sin tid. Men dagen kommer då den kräver sitt offer… GLUPAHUNGERN.

En sällsam saga med bråddjupa hemligheter och gränslös kärlek.

Av och med Ellenor Lindgren, i regi av Lillemor Skogheden.

Glupahungern rör sig mellan saga och verklighet i ett mystiskt skogslandskap i norra delen av vårt land. Huvudpersonen i berättelsen är Ingrid, hon växer upp i utkanten av en by tillsammans med sina familj. Hon är sin pappa upp i dagen, följer honom vart han går, vad än han gör.

Men när Ingrid är kring 8 år dör pappa Erik i skogen under mystiska omständigheter. Han skidar efter traktens enstöring Sup-Linus i ett oväder men återvänder aldrig. Ingrid har väldigt svårt att tackla hans död. Hon blir tyst och inåtvänd. Vändningen kommer när hon börjar plantera träd.

Då öppnar hon sig igen för omvärlden och det är en ovanlig gåva hon besitter – allt hon planterar växer sig stort och starkt. Snart har hon anlagt en stor trädgård mycket frodigare än det karga klimatet egentligen tillåter. Och hon börjar försvinna åt skogs. Trots förmaningar från familjen blir hon borta längre och längre stunder. En oro sprider sig. När hennes äldre bror sedan ser Sup- Linus följa efter Ingrid djupt in i skogen förbjuder de henne att fortsätta. Ett förbud hon trotsar. Det finns något där som drar...

Berättarföreställningen bygger på boken ”Glupahungern” skriven av Bodenfödda Andrea Lundgren. Ellenor och Lillemor har tidigare tillsammans producerat succéföreställningen Lifsens Rot som spelade mer än 160 bejublade föreställningar över hela landet.

 

Medverkande: Ellenor Lindgren
Författare: Andrea Lundgren
Dramatisering: Ellenor Lindgren
Regi: Lillemor Skogheden
Scenografi och kostym: Linda Tublerova
Maskdesign: Helena Andersson
Musik och musikarrangemang: Cay Nyqvist
Ljusdesign: Tomas Lindén
Ljuddesign: Arnaud Spicq
Illustration och kollage: Ellenor Lindgren
Foto: Patrick Degerman

 

Pressklipp: 

…en berättarföreställning som är lika delar smärtsamt vacker som intensivt spännande.
Norran 5/2 2018

… när Ellenor Lindgren, själfyllt och med stor scennärvaro, blandar gestaltande och berättande på scenen griper hon tag och trollbinder. Med insidan utåt håller hon kontakt med publiken och förflyttar oss med fascinerande lätthet till gränslandet mellan realism, saga och dröm.
VF 11/2 Yvonne Rittvall

Ellenor Lindgren både berättar och gestaltar, och gör det på ett sätt som får publiken att sitta trollbunden, förstenad, skogstagen. Lågmält och intensivt fångar hon varje känsla som fläktar förbi. Sömlöst skarvar hon i olika roller och glider in och ut i de röster, ekoeffekter och skogsljud som omger oss från alla håll. Scenografi behöver inte alltid vara visuell. Här är det ljuden som inbegriper oss alla i en vibrerande. elektrifierad stämning. Gör oss till ett med skogen.

Västerbottensteatern

Vi vill vara Europas ledande berättarteater, en mötesplats för alla, fylld med evenemang och föreställningar som öppnar dina sinnen och tar dig med in i teatermagin. Västerbottensteatern är länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå men har också många besökare från Piteå och Luleå i Norrbotten.

Teatern producerar 8-10 nya uppsättningar per år och spelar årligen cirka 400-500 föreställningar i Skellefteå, Umeå och på turné i regionen. Vi spelar årligen för över 30 000 personer.