Hariga-Snariga-foto-SandraLeePettersson.jpg

BILJETTER >>  

Mer info på kulturhusetstadsteatern.se

Spelas:

Fredag 26 oktober
19.00
Kilen

Lördag 27 okt
18.00
Kilen

Håriga & snåriga 

Med humor, allvar och musik närmar vi oss de stora frågorna kring att vara kvinna. Om det nu ens är en stor fråga? Det kanske mest är en bi-sak, en strunt-sak, eller en kvinno-sak?

I föreställningen får ni träffa mattanter, mammor, kvinnor på piedestaler, självuppoffrande fruar, frihetstörstande damer, lågmälda tjejer och en sann hämnerska. Här finns möjlighet att djupdyka och riktigt vältra sig i berättelser om hur det är att vara kvinna.

Ja, för hur är egentligen? Är det så lätt som det låter? Vad tvingas man orka med? Vad finns det för outtalade krav, eller är alla uttalade?

Får man göra som man vill eller finns det speciella regler för lite äldre kvinnor. Hur mycket får man njuta egentligen? I föreställningen tas dessa frågor upp samt många, många fler.

Medverkande på scen:
Inga Onn
Susanne Hellström
Åsa Ekberg

Produktion:

Manus: Paula McManus
Regi: Peter Elmers
Scenografi: Jens Gustavson
Kostym: Cecilia Karlsson
Musik: AnnaMaria Engberg
Mask: Emma Haake
Ljus och ljud: Anders Rudolfsson
Foto: Sandra Lee Pettersson

Estrad Norr Teater

Teatern vid Estrad Norr är en av landets minsta länsteatrar. Vårt uppdrag är att erbjuda scenkonst av hög kvalitet i hela Jämtland Härjedalen. Långa avstånd mellan orter har bidragit till teaterns väl utvecklade turnéverksamhet.

Våra produktioner spelas alltid på skolor, bygdegårdar och lokala scener runt om i länet. De senaste åren har teatern även satsat på att utveckla en mobil scen, något som bidrar till att vi verkligen har möjlighet att nå alla i hela länet.

I vår repertoar ligger fokus på angelägen, nyskriven dramatik för barn och unga. Men vi producerar även sommarteater och föreställningar för vuxna. Teatern har funnits sedan 1997.